Koe elämän merkityksellisyys lisääntyvän itsetuntemuksen myötä

Merkityksellisyyden kokemus itseäsi ja elämääsi kohtaan syntyy yhteydestä itseesi.

Päivi Vanhatalo

Ilman yhteyttä itseesi, yrität löytää merkityksellisyyttä kaikkialta maailmasta, hakien ja kaivaten sitä yhteyttä, joka avautuu lähempää kuin uskotkaan.

Yhteys todelliseen itseesi, syvempään elämään, avautuu sinun kautta.
Siitä, että käännät katseesi säännöllisesti sisäänpäin ja osoitat kiinnostuksen sitä ihmistä kohtaan, joka olet tänään, tässä ja nyt. Kiinnostuksen osoittaminen itseäsi kohtaan on huomion tuomista
siihen mitä koet, mitä tunnet, mitä havaitset.

Jatkuvien ulkoisten pyrkimysten tai kokemusten hakemisten sijaan valitset tulla lähemmäs itseäsi, osoittamalla huomiosi ja kiinnostuksen siihen,
mitä on, mitä koet.


Itsetuntemus on itsesi tuntemista. Itsestä välittäminen on itsensä rakastamista. Itseesi tutustuminen vaatii työtä, sitoutumista ja valintoja, jotka pitkässä juoksussa maksavat itsensä takaisin. Itsesi tunteminen ei ole itsekästä, siinä ei ole mitään pahaa, ei mitään väärää. Itseesi tutustuminen on mahdollisuus, jonka me kaikki voimme halutessamme valita. Mahdollisuus, joka avaa meitä ja vapauttaa meidät elämään merkityksellisempää elämää. Kun opit tuntemaan itsesi, opit myös näkemään, mitkä tekijät estävät sinua elämästä täyttä ja oman näköistä elämää.

Itsetuntemus vaatii rohkeutta. Jotta voit tuntea itsesi, sinun pitää olla valmis tekemään töitä syvenevän yhteyden kokemiseksi. Itsetuntemuksen lisääntymisen myötä opettelet vetämään omia rajoja ja seisot enemmän itsesi kanssa samalla puolella, kuin toimien itseäsi vastaan.

Sinä olet tie elämän täyttymykselliseen kokemiseen.

Ilman yhteyttä Sinuun itseesi, ulkopuoleltasi hakemasi kokemukset täyttävät vain hetkellisesti. Et löydä täyttymystä, jota niin kovasti etsit,
sillä ulkopuoleltasi hakemasi asiat kaikuvat lopulta vain tyhjyyttään.

Yhteys itseesi on kaiken todellisen alku ja juuri, maaperä ja pohja.

Vain rohkeasti itsesi kohtaamalla voit syvästi kokea elämän merkityksellisyyttä. Löytämällä itsesi, löydät elämäsi.

Uskalla astua esiin piiloistasi. Kohtaa varjosi. Uskalla paljastaa itsesi, todellinen olemuksesi. Oman näköinen elämä odottaa ottajaansa.
Älä enää piileskele itseäsi, oletko valmis astumaan esiin?

Päivi Vanhatalo


Kuljen vierelläsi, rohkeasti peilaten sitä mitä on. Rehellinen, inhimillinen oleminen on kauneinta mitä on.

Uskalla kiinnostua Sinusta. Itseesi tutustuminen ei mene ikinä hukkaan.
Itsetuntemukseen laitetut eurot tulevat aina jossain vaiheessa takaisin, yleensä vielä moninkertaisesti.

Meillä kuluu itsemme välttelyyn aivan järkyttävästi energiaa – oletko valmis sanomaan itsellesi kyllä? Sanomaan kyllä sille kaikelle, mitä olet?

Mitä asioita Sinä rakastat? Mitkä asiat saavat juuri Sinun sydämesi syttymään? Jos et vielä tiedä – lähde kokeilemaan uteliaasti, pienin askelin, kiinnostu, innostu, kokeile, opi ja kokeile uudelleen. Mikään ei ole niin vakavaa.

Itsetuntemuksen lisääntymisen myötä meihin avautuu lisää tilaa.

Tilaa luovuudelle, leikkisyydelle, uteliaisuudelle, heittäytymiselle. Kiinnostuessamme itsestämme, kiinnostumme uudella tavalla myös maailmasta, elämästä, jossa elämme. Itsellemme luodut esteet, rajoitukset ja uskomukset nousevat vähitellen esiin katsottavaksi, uudelleen navigoitaviksi. Alamme vähitellen arvostaa elämäämme tässä ja nyt.
Tämä kaikki on mahdollista. Vastaukset kysymyksiisi löytyvät lähempää kuin uskotkaan. Vastaukset elämän merkityksellisyydestä löytyvät Sinusta itsestäsi, ihmisestä, jota olet vältellyt ja yrittänyt juosta pakoon kaikki nämä vuodet.

Kaipaatko matkasi tukemiseen turvallista peiliä?Eheyttävän valmennuksen voima on aidossa kohtaamisessa, sen sanoittamisessa, mitä on nyt, mitä koet. Lue lisää alta:

http://www.ihmisyydenaarella.fi/eheyttava-valmennus

Author: Päivi