Muutoksessa mukana

Luottamuksella uusien askeleiden äärellä – miten luottaa kun varmuutta ei ole mistään?

Tässä ajassa muutos tuntuu vahvemmalta kuin hetkeen mikään muu. Uusi vuosi 2020 ja kokonaan uusi vuosikymmen tuntuu räjäyttäneen potin kertarysäyksellä. On sangen mielenkiintoista yrittää pysyä muutosten tahdissa ja näissä energiapyörteissä mukana.

Omassa kokemuksessa tuntuu, että välillä aina saavun haukkaamaan happea maanpinnalle ja tukemaan maadoitustani – jotta voin turvallisesti nousta pilviin, maalailla tulevaisuuden näkymiä, konkretisoida haaveita ja fokusoida tulevaan laskeutuakseni taas alemmas tämän hetken äärelle ja siihen, mitä on just nyt.

Tuntuu, että olotilat voivat vaihtua päivässä useaan otteeseen ja silti kaiken tämän kanssa tunnen syvällä sisimmässäni luottamuksen ja rauhan. Tunne siitä, ettei ole mitään hätää vahvistaa yhteyttä itseen, yhteyttä maailmaan.

Nyt alan todella nähdä niitä pienen pieniä hippuja siitä, minkä äärellä olen viimeiset vuodet pohjatyötä tehnyt ja luonut turvan kokemuksia. Saanut kokea oloni kannatelluksi ja saanut pienin askelin tulla näkyväksi sen kaiken kanssa, mitä olen, mitä minussa on – ja matka jatkuu.

Matka jatkuu omaan turvaan ja läsnäolon kokemukseen nojautuen.

Mutta miten luottaa johonkin sellaiseen, mikä ei ole vielä näkyvää tässä kohdassa?

Uskon, että tässä on sisäisellä turvan kokemuksella merkittävä tekijä. Jos emme koe olevamme turvassa sisäisesti, omassa itsessämme, ei siinä kohdin luottamuksellekaan voi olla kovin tukevaa pohjaa.

Tästä syystä se työ, mitä itsesi kanssa teet on äärimmäisen tärkeää. On äärimmäisen tärkeää pysyähtyä säännöllisesti sun kanssa, luoda sisälle, omaan kokemukseen turvanpaikka, josta käsin opetella toimimaan maailmassa. Maailmassa, jossa mikään muu ei ole varmaa kuin muutos.

Itse sain viime viikolla yt-neuvotteluiden seurauksena potkut työstäni, jossa olin jo pitkän aikaa kokenut sisäistä ristiriitaa. Ristiriitaa erityisesti sen kanssa, etten tee sitä, minkä tunnen sydämessäni oikeaksi. Irtisanomisen myötä jo nyt, viikossa, tuntuu energiaa alkaneen virrata ihan uudella tapaa ja luottamus kannateltuna oloon on vahva, vaikka mitään konkreettista ei vielä olekaan tapahtunut – mutta on tapahtumassa, sen tunnen vahvasti jo nyt. Ja se riittää. Tässä hetkessä riittää vahva luottamus.

On myös sellainen olo, että kohta rytisee lisää – hyvällä tavalla. Jännityksellä jo nyt fiilistelen, mihin kaikkialle askeleet vievät ja mitä pääsen tulevan vuodenkin aikana oppimaan, näkemän ja kokemaan.

Elämä tuntuu joka hetki uudella tavalla aukeavalta lahjalta. Kiitollinen otetuista askeleista ja siitä, missä meen just nyt, just tässä.

Miten Sinulla siellä ruudun toisella puolen on alkuvuosi lähtenyt käyntiin? Onko elämä yllättänyt? Oletko kokenut muutoksia?

Kun muutoksen tuulet puhaltavat on erityisen tärkeää muista pitää huolta itsestä. Kokemuksen syvällä rintaäänellä muistutan säännöllisen syömisen, liikkumisen ja unien tärkeydestä. Muutoksissa tapahtuu aina paljon niin kehollisesti kuin mielentasolla ja silloin on erityisen tärkeää pitää huolta ihan niistä päivänselvistä rutiineista, mitkä muutoksessa helposti unohtuu.

Lempeyttä sun viikonloppuun, muistetaan olla armollisia itsellemme!

Halaus <3

Postauksen kuvat otettu: Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, helmikuussa 2020.

Author: Päivi